Un nou apel al lui Andrei Năstase către Maia Sandu: „Să reluăm dialogul”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase i-a solicitat, din nou, președintelui țării, Maia Sandu să reia imediat dialogul cu forțele politice pro-europene pentru a identifica soluții împotriva tuturor crizelor cu care se confruntă Moldova.

Într-un comunicat emis astăzi, fostul ministru de Interne în Guvernul Sandu face referire la numărul tot mai mare de îmbolnăviri de COVID-19, aprofundarea crizei economice și riscul ca țara noastră să piardă asistență externă, reiterând, totodată, poziția PPDA privind necesitatea formării unui Guvern anticriză și disponibilitatea sa de-a se afla în fruntea acestui cabinet de miniștri.

Amintim că și Partidul Socialiștilor a cerut reluarea consultărilor cu celelalte fracțiuni parlamentare, urmând să decidă mâine, la Biroul Executiv al formațiunii, acțiunile ulterioare. PSRM, alături de Platforma „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul Șor, o propune pe Mariana Durleșteanu pentru funcția de premier.

Pe de altă parte, Maia Sandu rămâne pe poziție, declarând că nu va mai purta consultări cu grupurile parlamentare, în pofida unei hotărâri a Curții Constituționale, ci va discuta cu mediul de experți și societatea civilă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata