Ambasadorul Franței din Belarus a părăsit țara. Acesta a refuzat să participe la ceremonia de prezentare a acreditărilor președintelui Alexander Lukașenko

Ambasadorul francez în Belarus, Nicolas de Bouillant de Lacoste, a părăsit țara, a declarat duminică misiunea diplomatică franceză, fără a explica motivul pentru care ministerul de externe al republicii a cerut plecarea ambasadorului.

Potrivit presei din Belarus, conflictul s-a produs din cauza faptului că de Lacoste nu a participat la ceremonia prezentării acreditărilor sale președintelui Alexander Lukashenko. Un mesaj pe site-ul Ambasadei Franței spune că diplomatul a prezentat o a doua copie a acreditărilor sale ministrului de externe Vladimir Makei.

„Ministerul de Externe al Belarusiei i-a cerut ambasadorului să plece înainte de 18 octombrie”, a declarat serviciul de presă al misiunii diplomatice. „El și-a luat rămas bun de la personalul ambasadei și a transmis un mesaj video poporului din Belarus, care va apărea pe site-ul ambasadei”

La începutul lunii octombrie, de Lacoste a vorbit în favoarea abolirii pedepsei cu moartea în Belarus.

Franța, la fel ca alte țări ale Uniunii Europene, nu a recunoscut rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus care au avut loc în august anul trecut. Uniunea Europeană și Statele Unite au adoptat o serie de sancțiuni împotriva Belarusului în urma represiunii guvernului împotriva protestelor în masă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata