Ambasadorul Israelului în țara noastră: „Ilan Șor trăiește în Israel ca cetățean al statului Israel”

„Ilan Șor trăiește în Israel ca cetățean al statului Israel. El nu a comis nicio infracțiune împotriva statului Israel”, a declarat ambasadorul Israelului în Republica Moldova, Yoel Lyon, care a subliniat că posibila extrădare în Moldova a lui Ilan Șor „este o problemă juridică și trebuie rezolvată ca o problemă juridică”.

Aceasta este o procedură legală în Israel. Știți că avem un sistem judiciar independent. Mai întâi un cetățean este acuzat, apoi merge în instanță, apoi are dreptul de a merge la fiecare instanță și de a face apel [la decizie]. Iar chestiunea este că procedura și metodele nu sunt supuse discuțiilor publice. Așa cum am spus, este o chestiune legală care trebuie să fie decisă la nivelul justiției. În caz contrar, este o ingerință în sistemul judiciar. În democrații există trei ramuri ale guvernului: iar executivul nu poate spune nimic și nu poate fi implicat în procesele legislativului sau ale sistemului judiciar”, a spus acesta pentru cei de la NewsMaker.

Nu știu cum și din ce motive – mă refer la motive juridice – au decis să impună sancțiuni. Noi nu avem un sistem de sancțiuni împotriva cetățenilor Israelului. Nu există așa ceva. Deci el trăiește în Israel ca orice altă persoană? El trăiește în Israel ca cetățean al statului Israel. El nu a comis nicio infracțiune împotriva statului Israel”, a completat acesta.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata