Ambasadorul SUA: Sancționarea lui Plahotniuc, o măsură asumată

Sancționarea fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc a fost un exemplu al angajamentului Americii față de poporul moldovenesc în lupta împotriva corupției.

Asta susține ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck Hogan, care, legat de același subiect, a mai precizat că secretarul de stat al Americii, Mike Pompeo l-a sancționat pe Vladimir Plahotniuc din cauza implicării sale în corupție semnificativă, care a subminat statul de drept și a compromis dur independența și instituțiile democratice ale Moldovei.

Amintim că pe 13 ianuarie curent, Vladimir Plahotniuc a primit o sancțiune din partea autorităților SUA care prevedea ca atât el, cât și rudele sale de gradul I, soția și cei doi fii să nu mai primească viză de intrare în America, pedeapsă ce venea ca o lovitură finală pentru fostul deputat, care s-ar fi ascuns în SUA după ce a dispărut misterios din Moldova.

Cu toate acestea, Plahotniuc luptă acum prin instanțele americane pentru a i se permite să rămână pe teritoriul Statelor Unite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata