Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, și-a anunțat plecarea de la Chișinău

Fostul ambasador al Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a fost numit șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Despre asta a anunțat Înaltul Reprezentant al UE, Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell.

„Este o mare onoare să fiu numit de Înaltul Reprezentant, vicepreședintele Josep Borrell în calitate de nou șef al delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Voi părăsi Chișinăul la sfârșitul acestei luni, după patru ani de muncă la relațiile UE-Moldova, pentru a-mi începe noul mandat la Baku și pentru a lucra intens pentru cooperarea UE-Azerbaidjan”, a anunțat Michalko.

Se presupune că Janis Mazeiks va fi noul Șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Mazeiks este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.

Acesta vine în diplomație în anul 1995, deținând mai multe funcții, atât în aparatul central, cât și în misiuni. În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă. În prezent, Janis Mazeiks este Subsecretar de stat – Director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

Michalko a fost numit în 2017, când era ambasador al Slovaciei în Grecia, în calitate de succesor la șefia delegației UE în Republica Moldova. Michalko și-a făcut studiile la MGIMO, cunoaște limbile rusă și română și are o vastă carieră diplomatică, atât în Slovacia, cât și în spațiul UE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata