Pânzari, din izolator: „Mă mândresc cu faptul că, pe durata mandatului meu, poliţiştii au recăpătat încrederea că ceea ce fac e bine pentru cetăţeni”

Alexandru Pânzari, fostul șef al IGP, ex-ministru al Apărării și membru al PD, a venit cu o reacție pe Facebook, după ce a primit 30 de zile în izolator, în dosarul Direcției 5, în care mai figurează și Dorin Damir, dar și alții.

Dle Pînzari, de ce credeţi că aţi fost plasat în arest. Consideraţi întemeiate acuzaţiile ce vi se aduc?

 

A.P.: Cu siguranţă, motivele plasării mele în arest sunt altele decât cele invocate oficial. Dacă s-ar fi urmat strict litera legii, nu s-ar fi ajuns nici măcar la începerea urmăririi penale în cazul meu, nu tocmai la arest. Toate acţiunile mele au fost perfect legale şi cei ce instrumentează dosarul cunosc perfect acest lucru. Ca să nu mai vorbim deja că arestul preventiv e o măsură extremă, care se aplică în condiţii strict stabilite de lege. În cazul meu, nici vorbă de astfel de condiţii nu este. Deci, şi arestul preventiv e ilegal, şi acuzaţiile ce mi se aduc sunt nefondate.

 

Credeţi că este întâmplător faptul că aţi fost plasat în arest anume acum, când la putere vine altă forţă politică?

 

A.P.: Suntem în Republica Moldova, unde trebuie să admitem orice idee, orice scenariu. Totodată, sincer mi-ar părea rău dacă se va dovedi că cineva a ales să-şi facă imagine în faţa noii puteri, încercând să-şi demonstreze aşa-zisa eficienţă, călcând în picioare tot ce înseamnă normă legală sau drepturi ale omului. Cu siguranţă, în timp, adevărul va ieşi la iveală, dar, repet, sincer mi-ar părea rău dacă ceea ce mi se întâmplă este în legătură directă cu schimbarea puterii în Moldova.

 

Activitatea politică pe care o desfăşuraţi, are legătură cu ceea ce vi se întâmplă?

 

A.P.: Admit ideea că activitatea mea politică a deranjat pe cineva, dar nu sunt omul care să arunc declaraţii fără a avea probe. Voi examina lucrurile şi din acest punct de vedere, or, dacă există interes politic, mai devreme sau mai târziu, acest lucru va ieşi la iveală. Dar, totodată, admit ideea că şi precedenta mea activitate a deranjat pe mulţi şmecheraşi, care acum, sub motive inventate, încearcă să se răzbune. Fiind în fruntea IGP, multora le-am stricat schemele ce le aduceau venituri fabuloase. Ca ziarişti puteţi să faceţi investigaţii la temă ca să vă convingeţi că mulţi din cei pe care i-am pus atunci la punct şi-ar dori să se răzbune.

 

Ar putea fi careva legătură între plasarea Dvs. în arest şi activităţile de business pe care le aveţi?

 

A.P.: Eu nu am activităţi de business şi am spus acest lucru nu o dată. Altceva este că unii şi-ar dori ca despre mine să se spună că am afaceri şi până acum au promovat intens aceste minciuni. Dar, dacă cineva crede că eu am business-uri şi îşi face careva planuri legate de persoana mea în acest sens, îl aşteaptă o mare dezamăgire.

 

Ceea ce vi se întâmplă acum, vă poate ştirbi serios imaginea. Spre exemplu, reputaţia pe care o aveţi în rândurile poliţiştilor.

 

A.P.: Mă mândresc cu faptul că, pe durata mandatului meu, poliţiştii au recăpătat încrederea că ceea ce fac e bine pentru cetăţeni, gradul de încredere al cetăţenilor în poliție a crescut de la 21% la 46%, iar salariile poliţiştilor au crescut în medie cu 12%. Multe lucruri bune am făcut împreună cu efectivul poliţienesc în acea perioadă şi acestor oameni nu trebuie să vină cineva dintr-o parte să le spună cine e Alexandru Pânzari. Eu îi stimez şi îi apreciez enorm şi sunt sigur că aceste sentimente sunt reciproce.
Cât despre imaginea publică, într-adevăr este lezată acum urmare a abuzurilor ce se comit în raport cu mine. Dar sunt sigur că adevărul va ieşi la iveală şi prejudiciul de imagine care mi-a fost cauzat va fi reparat.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata