Alexandr Nesterovschi pleacă din PSRM și se alătură „Mișcării pentru Popor”

Deputatul și fostul candidat al socialiștilor la primăria Bălți, Alexandr Nesterovschi, a anunțat miercuri seara, 15 martie, că pleacă din Partidul Socialiștilor (PSRM) și se va alătură „Mișcării pentru Popor”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nesterovschi a publicat documentul prin care anunță despre părăsirea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

„Am decis să părăsesc rândurile PSRM și facțiunea. Voi fi deputat independent în Parlament, dar, în același timp, începând de astăzi mă voi alătura „Mișcării pentru Popor”, voi deveni parte a acesteia și mă voi alătura solicitării acestei Mișcări Naționale față de Guvernul de a achita facturile tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru energia electrică, termică și gazele naturale pentru lunile de iarnă și voi participa activ la întrunirile acestei Mișcări”, a scris deputatul.

Mai mult, Nesterovschi spune că a luat această decizie deoarece „nu mai poate” să privească cum „poporul nostru este batjocorit și pensionarii sunt bătuți”.

Sursa: Facebook/Alexandr Nesterovschi

În 2021, Alexandr Nesterovschi a fost candidatul BECS pentru turul doi al alegerilor locale de la Bălți. El a abandonat cursa după sancțiunile aplicate contracandidatei Marian Tauber.

Alexandru Nesterovschi a mai fost candidat al Partidului Socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți în 2019. La alegerile parlamentare din februarie 2019, a candidat la funcția de deputat în Circumscripția uninominală nr. 10, Bălți, unde a ieșit învingător, acumulând 33,53% din sufragii.

În 2013, el a fost consilier în Consiliul Municipal Bălți, funcție deținută până în 2014, când a fost ales deputat.

Cariera politică a lui Nesterovschi a început în 2007 cu funcția de prim-secretar al organizaţiei comsomoliste Bălţi şi consilier comunist în Consiliul Municipal Bălţi.

Alexandr NesterovschiMișcarea Pentru PoporPSRM
Comments (0)
Add Comment