La Moscova a fost creat blocul de opoziție „Victorie”. Vicepreședinte PAS: „Trădători de țară”

Mai mulți politicieni afiliați grupului Șor au creat duminică la Moscova blocul politic „Victorie”, care își propune să unească opoziția împotriva guvernării actuale și să schimbe orientarea pro-europeană a Republicii Moldova prin refacerea relațiilor cu Federația rusă și Uniunea Economică Eurasiatică. Reprezentanții partidului de guvernământ au calificat acțiunea drept „trădare de țară”, transmite IPN.

La evenimentul de constituire a blocului au participat, inclusiv, lideri și membri ai partidelor „Renaștere”, „Șansă”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie” și ai fostului partid „Șor”, declarat anterior neconstituțional. De asemenea, au mai participat președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov și bașcana Unității Teritorial-Administrative Găgăuzia, Evghenia Guțul.

„Cu toții știm foarte bine despre relațiile noastre tradiționale cu Rusia și Uniunea Economică Eurasiatică. Aceasta este o prioritate pentru noi astăzi. Și în această sală astăzi s-au adunat anume acei oameni care înțeleg cât de important este ca întreaga opoziție moldovenească să se unească împotriva inamicului, împotriva sărăciei, împotriva problemelor pe care le-au adus UE și conducerea în persoana Maiei Sandu și PAS. Și suntem foarte bucuroși că aici, la Moscova, nimeni nu ne închide gura și ne putem exprima părerea”, a spus deputata independentă Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, căruia i se atribuie inițiativa creării blocului.

Președinte al blocului a devenit Ilan Șor, secretar al Consiliului național – Eugenia Guțul, secretar executiv – Marina Tauber. Din conducere mai fac parte liderul partidului „Șansa”, Alexei Lungu, Victoria Șapa și Tatiana Cociu, precum și deputați din opoziție, inclusiv Alexandru Nesterovschi, Alexandru Suhodolschi, Irina Lozovan, Vasile Bolea și Vadim Fotescu.

„O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de țară la Moscova. Putem spune clar că la Moscova s-a creat blocul criminal organizat Victoria/Pobeda. S-a creat la Moscova, lângă Kremlin, ca să fie clar pentru cine lucrează și pe cine servesc. Totuși, nu toți sunt acolo pe scenă. O parte se ascund încă la Chișinău, în spatele la tot felul de partide. În următorii ani trebuie să scăpăm de ei”, a scris vicepreședintele PAS Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și dezvoltării Regionale pe rețelele de socializare.

Ilan Șor este condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”, a fugit din țară acum câțiva ani, este inclus în listele de sancțiuni ale mai multor state și este văzut cu vizite frecvente în Federația Rusă, inclusiv pentru întrevederi cu demnitari înalți ai acestei țări.

Comments (0)
Add Comment