Maia Sandu: „Banii confiscați de la Luca Filat vor fi oferiți persoanelor cu dizabilități”

Maia Sandu anunță că banii confiscați de la fiul lui Vladimir Filat, Luca Filat, vor fi redirecționați către persoanele cu dizabilități din țara noastră. Declarația a fost făcută după întâlnirea pe care Maia Sandu a avut-o cu Wendy Morton, ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană.

„Am convenit asupra modalității de întoarcere a fondurilor confiscate lui Luca Filat – 458.000 de lire sterline, adică 11,5 milioane de lei, care vor ajunge să fie folosiți în beneficiul persoanelor cu dizabilități severe. Aproape a șaptea persoană cu dizabilități se încadrează în categoria persoanelor cu dizabilități severe”.

„Am decis ca resursele financiare confiscate să fie redirecționate pentru asigurarea financiară a acestor oameni”,  a declarat președintele Maia Sandu.

Aseară, la Puterea a Patra, Vladimir Filat a declarat că banii fiului lui său, despre care Londra spune că-i va expedia Chișinăului sunt parte a unui dosar civil, neavând treabă cu Moldova și nici cu fostul premier, ci din propriile afaceri ale lui Luca,

În februarie, autoritățile de la Londra au decis să transfere suma de 456,068 de lire sterline, mărimea fondurilor reținute pe conturile bancare deținute de către cetățeanul Republicii Moldova, Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat. Returnarea sumei menționate, în conformitate cu prevederile Convenției ONU împotriva corupției ,va fi realizată către autoritățile relevante ale Republicii Moldova, pentru proiectele în beneficiul cetățenilor. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul britanic Steven Fisher, care a avut o întâlnire cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi,

 

 

Comments (0)
Add Comment