Ana Revenco: Rusia dorește destabilizarea situației din Republica Moldova

Autoritățile din Republica Moldova știu despre intențiile Rusiei de a destabiliza situația din țară prin proteste, șantaj energetic, alerte false cu bombă și propaganda mediatică. Despre acest lucru a informat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

În Republica Moldova au fost și sunt înregistrate acțiuni specifice unui război hibrid, a spus oficialul.

„Despre ce erau așa-numitele proteste din toamna anului trecut? Despre ce erau toate aceste șiruri de alerte de minare false? Despre ce erau toate atacurile cibernetice? Despre ce era propaganda masivă și continuă? Despre ce erau toate acțiunile de dezinformare , de multiplicare a știrilor false? Despre ce este șantajul energetic pe fundalul creșterii de prețuri și inflația? Ele sunt toate parte a unui plan menit să schimbe cursul democratic al țării”, a menționat Ana Revenco.

Pentru a evita destabilizarea situației, Ana Revenco dă asigurări că oamenii legii intervin prompt pentru a dejuca planurile unor forțe obscure.

„Măsurile realizate au mai pus pe pauză aceste proteste, prin investigațiile care au fost lansate, prin banii care au fost ridicați ca urmare a perchezițiilor. Măsurile pe care le-au realizat colegii mei din poliție și din alte organe de aplicare a legii, măsuri în special de prevenire a escaladării situației”, a mai spus Revenco.

Reacția ministrului Afacerilor Interne vine după ce, în timpul discursului său rostit în fața liderilor europeni, Volodimir Zelenski a menționat că l-a informat pe președintele Moldovei, Maia Sandu despre planurile Rusiei de a schimba guvernarea de la Chișinău.

„Am vorbit cu președinta Moldovei, doamna Sandu, și am informat-o ce a reușit să afle spionajul nostru. Este un plan rusesc de a distruge situația politică în Moldova. Un document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică și să instituie control asupra țării”, a relatat Volodimir Zelenski.

Joi seară, imediat după declarațiile liderului de la Kiev, Președinția a anunțat că „instituțiile responsabile lucrează pentru asigurarea securității țării și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentativă de subminare a statului nostru”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata