Andrei Năstase cere deputaților să demită Guvernul

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase nu cedează și vine cu un nou mesaj în adresa deputaților din Parlament pe care îi îndeamnă să voteze cât mai urgent moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Ion Chicu. Iar declarația în acest sens a fost făcută astăzi, în cadrul unei ieșiri la presă, unde fostul ministru de Interne a reiterat că cea mai bună soluție anticriză este Executivul asumat de către partidul său.

„Acum, domnilor deputați, este rândul dumneavoastră. Vă invităm respectuos să faceți ceea ce trebuie pentru Republica Moldova, să semnați moțiunea de cenzură a Platformei DA să demiteți Guvernul Chicu și să votați Guvernul pro-European asumat de Platforma DA. ”

În acest sens, Andrei Năstase le-a cerut tuturor celor din Parlament să uite de ceea ce a fost în trecut și să voteze pentru un Guvern condus de Platforma DA.

„Vremea răfuielilor politice a trecut. Situația este atât de dificilă încât suntem cu toții obligați să renunțăm la pretexte, la scuze, la motive sau orgolii personale. Este vremea soluțiilor, nu a discuțiilor. Singura soluție rezonabilă pe care o are acum Republica Moldova pentru a ieși din crize generalizată în care ne aflăm cu toții este un Guvern pro-European.”

De altfel, în condițiile actuale, ultimul mesaj adresat de Andrei Năstase este unul adresat foștilor colegi din Partidul Acțiune și Solidaritate. Or, amintim, săptămâna trecută fracțiunea Platformei DA a purtat o primă rundă de discuții în acest sens cu grupurile parlamentare Pro-Moldova și „Șor”. Totuși, pentru a demite actualul Guvern și numirea altuia, aceștia mai au nevoie de cel puțin suportul partidului Maiei Sandu, dar aceasta a declarat că nu intră în joc cu Candu și Șor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata