Australia închide granița dintre două state

Frontiera dintre cele două cele mai populate state din Australia va fi închisă pentru o perioadă nedeterminată, autorităţile încercând astfel să ţină sub control un focar de coronavirus din oraşul Melbourne. Este pentru prima dată când frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales este închisă în ultimii o sută de ani. Ultima oară când autorităţile au restricţionat deplasările între cele două state a fost în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă.

Numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în Melbourne, capitala statului Victoria, a crescut în ultimele zile, ceea ce a determinat autorităţile să pună în aplicare măsuri stricte de distanţare fizică în 30 de suburbii şi să dispună carantina în nouă blocuri de locuinţe publice.

Statul a raportat peste noapte 127 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, cea mai mare creştere de la o zi la alta de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost raportate două decese, primele consemnate la nivel naţional în peste două săptămâni. În urma acestora, bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 în Australia a ajuns la 106.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata