Andrei Spînu anunță un deficit de energie electrică: „Contractele comerciale semnate de SA Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 și 23:00”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că, începând cu ziua de luni, 24 octombrie, din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului electroenergetic al Ucrainei și a reducerii volumelor de gaz de către Gazprom, Republica Moldova va avea un deficit de energie electrică. Potrivit lui, contractele comerciale semnate de S.A. Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 7.00 și 23.00.

Astfel, toți locuitorii țării au fost îndemnați repetat să economisească energia electrică.

„În zilele următoare trebuie să facem tot posibilul ca să economisim cât mai mult. Fiecare dintre noi poate să ajute. Mă adresez antreprenorilor și mediului de afaceri: deconectați iluminatul publicitar sau decorativ, schimbați orele de producere, utilizați generatoarele individuale acolo unde este posibil. Fiecare dintre dumneavoastră, așa cum ați construit afacerea, așa puteți acum contribui ca să trecem cu bine de această perioadă”, a scris Andrei Spînu.

Conform lui Spînu, guvernul urmează să întreprindă următoarele acțiuni:
-vor fi identificate și semnate contracte de livrare a energiei electrice cu alți furnizori;
-Moldovagaz a alocat mai mult gaz pentru MGRES pentru ziua de mâine și vor fi identificate resurse și pentru zilele următoare;
-vor fi adoptate măsuri de economisire a energiei electrice.

„Vă promit că voi reveni zilnic cu informații referitor la situația în care ne aflăm. Avem un singur obiectiv, să ținem țara conectată la resursele energetice. Putem reuși doar dacă vom acționa ca un tot întreg. Vă mulțumesc!”, a conchis Andrei Spînu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata