FOTO/ Poliția oferă detalii despre încălcările admise de protestatari: „Organizatorii și de această dată au manifestat o lipsă de comunicare”

La întrunirea de duminică, 23 octombrie, din centrul capitalei ar fi participat în jur de 3500 de persoane. Potrivit Poliției, de la începutul protestului s-ar fi atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind forțat cordonul Poliției, iar protestatarii aplicând forța fizică asupra oamenilor legii. 

Totodată, oamenii legii comunică că cerințele legale ale organelor de forță ar fi fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ele.

„Aceste acțiuni au fost ghidate de organizatorii protestului, care nu s-au conformat cerințelor și au admis acțiuni contrar regulilor stabilite anterior, care ar fi putut duce la escaladare și pericol pentru cetățeni.”, se mai menționează în comunicatul Poliției.

De asemenea, oamenii legii informează că pe parcursul zilei, au fost documentate 33 de persoane, pentru fumat și consum de alcool în locuri publice, dar și pentru huliganism.

„Organizatorii și de această dată au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine. Atenționăm organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari. Amintim că pentru faptele admise în cadrul protestului, acțiunile/inacțiunile organizatorilor în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, aceștia sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal.”, se mai arată în comunicat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata