Angajată a Preturii sectorului Rîșcani, condamnată pentru corupere pasivă și fals în acte publice

Procuratura Anticorupție anunță că a fost pronunțată sentința într-o cauză penală ce vizează acțiunile specialistului principal Secția cultură, tineret și sport a Preturii s. Rîșcani, mun. Chișinău, învinuită de corupere pasivă și fals în acte publice

„Cauza penală a fost pornită în anul 2017, de către Centrul Național Anticorupție, iar potrivit materialelor, în perioada anilor 2014 – 2015, inculpata a pretins și primit de la trei cetățeni mijloace bănești în sumă totală de 17 750 lei, pentru perfectarea și eliberarea actelor privind îndeplinirea serviciului civil de alternativă în privința unei persoane care nu întrunea condițiile necesare, în acest sens  înscriind  în documentele oficiale sub forma livretelor serviciului civil date vădit false referitor la îndeplinirea de către titular a serviciului civil de alternativă, precum și a falsificat documentul oficial sub forma adeverinței eliberate aceluiași titular”, menționează reprezentanții PA în comunicat.

Urmărirea penală în prezenta cauză a durat aproximativ 5 luni, inculpata și-a recunoscut parțial vina, iar judecarea cauzei a durat aproape 6 ani.

Prin sentință din 24 iulie 2023, instanța i-a stabilit o pedeapsă sub formă de 3 ani închisoare în penitenciar semînchis cu amendă în mărime de 200 000, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5  ani, pedeapsa fiind suspendată condiționat pe o perioadă de probațiune de 4  ani.

Totodată, s-a dispus confiscarea din contul inculpatei în beneficiul statului, a contravalorii mijloacelor bănești în sumă de 17 750 lei.

Sentința este cu drept de recurs.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata