Antrenorul naționalei de fotbal: „Moldova este pregătită pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial”

Naționala de fotbal a Moldovei este pregătită să debuteze cu dreptul în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2022. Declarația îi aparține selecționerului Ricardo Bordin, care, în cadrul unei conferințe de presă, a mai declarat că, în ciuda ultimelor problemele provocate de pandemia de COVID-19, pregătirea „Tricolorilor” se desfășoară în condiții normale, elevii lui fiind foarte motivați pentru a obține primul succes după o pauză de aproape doi ani.

„Bineînțeles că este un debut important pentru mine, în calitate de selecționer al Moldovei. Ne pregătim destul de bine. Pentru moment, totul merge cum a fost prevăzut inițial. Din păcate, prognoza meteo este un pic mai dificilă, dar pentru moment, ceea ce ține de pregătire, totul merge după program. Sunt mulțumim de cum se pregătește echipa.”

Ce ține de adversarii pe care urmează să-i întâlnească în următoarele zile, Bordin a precizat că sunt puternici, dar nu și invincibili, lucru confirmat și de căpitanul naționalei, Alexandru Epureanu.

„Toate aceste echipe, care poate 15 – 20 de ani în urmă erau văzute ca niște outsideri, ele au evoluat foarte mult, ceea ce-am văzut și-n meciurile cu Luxemburg. Și naționala Insulelor Feroe este o echipă bună, cu jucători foarte puternici, respectiv nu va fi un joc simplu, dar domnul antrenor ne-a arătat și momentele lor pozitive, precum și cele pe care noi putem să le fructificăm. Rămâne ca noi, jucătorii, să ieșim pe teren și să le aplicăm în meci.”

Amintim că naționala Moldovei va debuta în calificările pentru Mondialul din Qatar mâine, pe teren propriu, contra Insulelor Feroe. Ulterior, trei zile mai târziu, „Tricolorii” vor juca în deplasare împotriva Danemarcei, iar în debutul săptămânii viitoare vor primi vizita Israelului, în cel de-al treilea lor meci din cadrul Grupei F.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata