Mâine, Igor Grosu merge în Parlament pentru a cere votul de încredere al deputaților

Decis! Premierul desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu va merge mâine în plenul Parlamentului pentru a cere votul de încredere al deputaților. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului a fost aprobat în ședința de astăzi a Biroului permanent al Legislativului, care, în acest sens, a convocat ședința plenară pentru joi, 25 martie, cu începere de la ora 10:00.

Cu toate acestea, deși președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate a avut discuții cu fracțiunile parlamentare ale Partidului Democrat și Platformei DA, deocamdată, nu este clar dacă va obține sprijinul unei majorități.

Or, reprezentanții acestora spun că nu au luat o decizie finală, inclusiv pentru că până recent nu era publicat programul de guvernare.

Trebuie de menționat că, Igor Grosu a purtat discuții și cu reprezentanții Partidului Socialiștilor, care însă au anunțat că liderul lor, Igor Dodon va face publică poziția oficială a formațiunii diseară, deși anterior, conducerea PSRM-ului a spus că nu va vota acest Cabinet de Miniștri.

Astfel, în condițiile în care, Grosu a mai declarat că nu va merge la discuții cu reprezentanții grupului Pro Moldova și ai Platformei „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul Șor, chiar dacă va fi susținut de PAS, PD și PPDA, noul candiat la funcția de premier mai are nevoie de voturile deputaților PSRM sau Pro Moldova și Platformei „Pentru Moldova” pentru a fi ales.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata