Aplicație mobilă pentru transportul public din Chișinău. Ceban: „O soluție mult așteptată”

Veste bună pentru toți chișinăuienii și oaspeții Capitalei, care circulă cu transportul public din oraș. Primăria Chișinău a lansat astăzi Platforma de mobilitate urbană și a aplicației mobile pentru călători „Tranzy”, prin care autobuzele și troleibuzele pot fi urmărite de către aceștia, care, astfel, pot afla în timp real unde exact se află unitățile de transport public, respectiv când vor ajunge sau vor pleca din stație. 

În cadrul evenimentului de prezentare a aplicației, edilul Ion Ceben a declarat că dispozitivul respectiv a fost deja instalat în toate cele 610 unități de transport.

„Pe toate 600 de unități, peste 400 de troleibuze care sunt în Parcul Regia Transport Electric, și 210 unități de autobuze sunt instalate astăzi aceste softuri, care ne permit în regim real să urmărim atunci când vine sau pleacă troleibuzul și autobuzul. Este o soluție mult așteptată”, a spus Ion Ceban.

Aplicația „Tranzy” este disponibilă atât pentru dispozitivele iOS, cât și pentru cele Android, începând cu 15 martie și este o platformă de mobilitate urbană. Ea prezintă o serie de instrumente și folosește, pentru procese operaționale, datele furnizate zilnic din curtea Parcului Urban de Autobuze, a Regiei de Transport Electric și a infrastructurii creată și susținută de Primăria Chișinău.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata