Republica Moldova va acorda Turciei ajutor umanitar în valoare de peste 8 milioane de lei

Un lot de produse de primă necesitate pentru adulți și copii va fi transmis în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate din Turcia, la inițiativa Ministerului Afacerilor Interne. Decizia, aprobată în ședința de astăzi a Executivului, vine ca răspuns la solicitarea Guvernului Turciei adresată comunității internaționale, având în vedere că dimensiunea daunelor produse de cutremurele din șase și șapte februarie depășește capacitățile naționale de răspuns. 

Lotul, care este compus din produse alimentare și de igienă pentru adulți, hrană și articole de îngrijire pentru copii și alte bunuri, are o valoare totală de peste 8 milioane de lei.

Imediat după tragicele evenimente care au lovit Turcia în debutul lunii trecute, Moldova, reprezentată de 56 de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), a participat în cadrul unei operațiuni umanitară internațională, care s-a desfășurat în perioada 6 – 18 februarie, în zona devastată. Aici, specialiștii moldoveni au salvat un copil, au evaluat 220 de blocuri rezidențiale și au intervenit în șase sectoare avariate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata