Aplicațiile de taxi vor trebui să prezinte date privind toate mașinile implicate în transportarea pasagerilor

Prestarea serviciilor intermediare de taxi, inclusiv deținerea aplicațiilor mobile, ar putea deveni posibilă doar pentru companiile înregistrate juridic în Republica Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistra, recent, în Parlament.

Astfel, se propune ca deținătorii drepturilor de proprietate și/sau operare pe teritoriul Republicii Moldova a sistemelor (platformelor) electronice de management, plasare/recepționare a comenzilor și/sau plăților în vederea prestării serviciilor de transport rutier în regim de taxi, să fie reprezentanți de persoane juridice înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova și pot pune spre utilizare aceste sisteme pe teritoriul Republicii Moldova doar prin intermediul operatorilor de transport care prestează servicii de transport rutier în regim de taxi, scrie Bizlaw.md.

Totodată, operatorii de transport în regim de taxi vor putea admite spre conectare la sistemele (platformele) electronice de management, plasare/recepționare a comenzilor și/sau plăților în vederea prestării serviciilor de transport rutier în regim de taxi exclusiv unitățile de transport care dețin extras din Registrul operatorilor de transport rutier.

Mai mult, persoanele juridice deținătoare a drepturilor de proprietate și/sau operare pe teritoriul Republicii Moldova a sistemelor (platformelor) electronice de management, plasare/recepționare a comenzilor și/sau plăților în vederea prestării serviciilor de transport rutier în regim taxi, vor prezenta trimestrial Agenției Naționale pentru Transport Auto lista vehiculelor și șoferilor care au operat cel puțin o cursă în regim de taxi prin intermediul sistemelor (platformelor) deținute/administrate. Structura-tip a informației despre efectuarea transportului rutier în regim de taxi prin intermediul sistemelor (platformelor) electronice de management se va aproba de către Agenția Națională Transport Auto.

Punerea spre utilizare, pe teritoriul Republicii Moldova, a platformelor electronice de management, plasare/recepționare a comenzilor și/sau plăților în vederea prestării serviciilor de transport rutier în regim de taxi cu încălcarea prevederilor art. 81 alin (3) al Codului Transporturilor Rutiere, se va sancționa cu amendă  de la 200 la 250 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 400 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

Totodată, utilizarea platformelor electronice de management, plasare/recepționare a comenzilor și/sau plăților în vederea prestării serviciilor de transport rutier în regim taxi cu încălcarea prevederilor art. 81 alin. (4) al Codului transporturilor rutiere, se va sancționa cu amendă de la 200 la 250 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 400 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

Tags

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata