Natalia Gavrilița, fostul premier, are o nouă funcție

Natalia Gavrilița și Vitalie Lemne au fost numiți în funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pe un termen de șapte ani. Candidaturile acestora au fost propuse în plenul Parlamentului urmare a desfășurării concursului pentru selectarea candidaților pentru această funcție, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

La concursul pentru selectarea candidaților a funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei au fost admise 17 persoane. Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidații trebuie să dețină o experiență de muncă de cel puțin 10 ani în domeniul financiar, juridic, de audit sau într-o funcție științifică ori academică în aceste domenii.

Consiliul de Supraveghere al BNM este constituit din șapte membri, patru dintre care sunt numiți de Parlament. Mandatele membrilor Consiliului de Supraveghere al BNM au un termen de șapte ani, cu posibilitatea reînnoirii. De menționat că, la sfârșitul lunii iulie, expiră cele patru mandate ale membrilor numiți de Parlament. Ulterior, în bază de concurs, vor fi selectați și numiți încă doi candidați pentru aceste funcții.

Proiectul de hotărâre cu privire la numirea în funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al BNM a fost votat de 53 de deputați.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata