Aproape 10.000 de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școli și grădinițe

Aproape 10.000 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră au fost confirmate, în perioada șase – zece februarie, în cadrul instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal din Republica Moldova, potrivit datelor actualizate ale Ministerului Educației.

Mai exact, în grădinițele din țară, circa 4.900 de copii, precum și alte aproximativ 100 de persoane din rândul cadrelor didactice sau a personalului instituțiilor preșcolare s-au infectat cu gripă sezonieră. De asemenea, în învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate aproape 4.800 de cazuri de infectare, în rândul elevilor, și 134 de cazuri, în rândul cadrelor didactice și a personalului.

În raport cu săptămâna precedentă, numărul cazurilor de infectare cu gripă sau viroză sezonieră este în creștere, cu aproximativ 1.500 de cazuri.

Totodată, în același timp, a crescut și numărul cazurilor de coronavirus în școlile și grădinițele din Moldova. Mai exact, 56 de micuți și alți 31 de elevi se află în izolare din cauza pandemiei COVID-19. Acestora li se alătură și 15 cadre didactice, potrivit Ministerului Educației.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata