Aproape 3,3 milioane de moldoveni vor putea vota la alegerile din 11 iulie

Din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor 3.282.783, 2.787.752 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale.

Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării – 236.744 de persoane – și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova – 258.287 de mii de persoane.

Cetățenii moldoveni din diasporă sau din regiunea transnistreană, care intenționează să voteze la alegerile parlamentare anticipate, se pot înregistra prealabil. Înregistrarea poate fi făcută pe alegator.md, la rubrica „Înregistrare prealabilă”.

Amintim, acum o săptămână, președintele Maia Sandu a semnat decretul prin care parlamentul a fost dizolvat și proclamate alegeri parlamentare anticipate pentru data de 11 iulie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata