PAS insistă. Tentativa de demitere a Domnicăi Manole este o acțiune de „uzurpare a puterii”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a contestat la judecătorul de instrucție Ordonanța de refuz emisă de Procurorul General în cazul tentativei de uzurpare a puterii de stat.

PAS suține că votul din Parlament pentru revocarea din funcție a judecătoarei Curții Constituționale, Domnica Manole, ar fi uzurpare a puterii în stat.

„În afară de asta, nu-mi pot explica lipsa unei reacții rezonabile din partea procuraturii în cazul întâlnirii ”de taină” de duminica trecută dintre adjunctul procurorului general Ruslan Popov și uzurpatorul funcției de judecător constituțional, Boris Lupașcu. Pentru că, fiți atenți: la început Popov a negat că a avut vreo întâlnire cu Lupașcu; apoi totuși a confirmat că întâlnirea a avut loc, însă a fost una ”accidentală” și, totodată, nu ar fi vreo problemă câtă vreme sesizarea împotriva lui Lupașcu a fost ”recepționată” luni. În primul rând, Popov a mințit că nu s-a întâlnit cu Lupașcu, ceea ce este deja o problemă majoră. În al doilea rând, o întâlnire ”accidentală” poate dura 40 de minute, mai ales într-o benzinărie? În al treilea rând, argumentul că sesizarea a fost ”recepționată” luni nu ține, or încă de sâmbătă toți știau că există un astfel de document în raport cu Lupașcu. Și despre ce totuși a fost discuția dintre cei doi? Există totuși vreo legătură dintre aceasta și acțiunile care au urmat? Aceste lucruri trebuiesc clarificate”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata