Aprofundarea relațiilor moldo-franceze, discutată de premierul Dorin Recean cu oficialul francez, Renaud Muselier

Prim-ministrul Dorin Recean l-a primit în vizită la Guvern pe președintele Consiliului regional Provența-Alpi-Coasta de Azur a Franței, Renaud Muselier. Discuțiile au vizat cooperarea regională, dezvoltarea economică și agenda europeană a țării noastre.

Potrivit serviciului de presă al executivului, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre măsurile întreprinse de autorități pentru a asigura stabilitatea în țara noastră pe fundalul situației de securitate regională, dar și despre eforturile depuse pentru modernizarea infrastructurii, relansarea economiei pe baza programelor de dezvoltare și crearea oportunităților economice pentru mediul de afaceri în vederea creșterii investițiilor.

Șeful Guvernului a exprimat recunoștință statului francez pentru suportul fără precedent acordat țării noastre, pentru asistența oferită în această perioadă complicată și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv prin dinamizarea contactelor bilaterale în plan regional. Premierul Dorin Recean a invitat delegația franceză din regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur să dezvolte oportunitățile de cooperare din domeniul energiei, turism, infrastructură, agricultură, medicină, farmaceutică și turism medical.

La rândul său, Renaud Muselier a apreciat ambiția autorităților și a societății de a continua demersul european, în pofida dificultăților în plan regional, și a reconfirmat sprijinul în procesul de susținere a inițiativelor de aprofundare a relațiilor economice moldo-franceze și a oportunităților de investiție în țara noastră.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata