Artistul emerit Eugen Doga împlinește astăzi 84 de ani

Compozitorul Eugen Doga, Artist al Poporului, laureat al Premiului Național, deținător al ”Ordinului Republicii”, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, a împlinit astăzi 84 de ani, informează MOLDPRES.

Într-un interviu acordat recent reporterului Agenției, compozitorul a afirmat că pentru el, anul 2020 a fost un an al marilor încercări: i-au fost contramandate concerte, turnee, întâlniri cu spectatorii. Totuși, maestrul a reușit să editeze și să scrie mai multe lucrări muzicale. Astfel, anul trecut i-a apărut ediția a II-a, adăugită şi completată, în două volume, ”Dialogurile dragostei. Arii și romanțe pe versuri de Mihai Eminescu şi Veronica Micle”. Cele două volume au 162 și, respectiv, 172 de pagini.

Compozitorul spune că versurile Veronicăi Micle par să fi fost scrise special pentru muzică. ”Întocmai cum aș fi descoperit o lume nouă, un continent necunoscut, am scris cu entuziasm încontinuu o lucrare după alta. M-am aprofundat într-atâta în creația Veronicăi Micle, încât la un moment mi-era greu să-l pun pe muzică pe Mihai Eminescu – asta până-n clipa în care am înțeles că este, de fapt, un dialog ce trece de la o persoană la alta cu aceeași forță poetică, cu aceeași intensitate a trăirii sufletești”, a subliniat Eugen Doga.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata