Maia Sandu: „Scumpirile la carburanți sunt exagerate. Prețurile trebuie plafonate”

Președintele Maia Sandu susține că majorarea prețului la carburanți este o acțiune concertată din partea companiilor petroliere. În același timp, șeful statului susține că deocamdată cea mai bună soluție pentru această problemă este plafonarea prețurilor la pompă.

Declarația a fost făcută de Maiai Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Președintele a adăugat că „în februarie – iunie anul trecut, atunci când pe piața internațională a scăzut foarte mult prețul la petrol nu au scăzut și prețurile la pompă.

„Atunci când mecanismele pieții favorizează companiile care vând petrol ele trebuie schimbate. Modul în care se fac aceste majorări, clar nu favorizează cetățeanul. Am invitat reprezentanții ANRE și Consiliul Concurenței și ei au venit cu argumentele lor. Soluția imediată pentru această situație este ca să prețul la petrol să fie plafonat. De asemenea Consiliul Concurenței trebuie să vină cu propuneri de modificare a legislației și anume înghețarea prețurilor atunci când este constatată o înțelegere de cartel. De asemenea important este ca să fie efectuată un audit externe la cele două instituții”, a declarat președintele.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata