Artur Ioniță, cel mai bun fotbalist moldovean

Internaționalul moldovean, Artur Ioniță a fost desemnat cel mai jucător din fotbalul nostru în acest an, distincție pe care a primit-o duminică seara, în cadrul Galei Federației Moldovenești de Fotbal, ediția 2019.

Om de bază  la Cagliari, locul cinci în Serie A, Ioniță a câștigat detașat, după ce i-a devansat clar în acest Top pe Veaceslav Posmac, clasat al doilea și pe Cătălin Carp, locul trei. De menționat că la sondajul realizat de FMF au participat antrenori și experți din fotbalul nostru. De altfel, trofeul obținut de Ioniță este al doilea de acest fel din cariera sa, după cel din 2014.

Totuși, câștigătoarea absolută a Galei a devenit vicecampioana Moldovei, Sfântul Gheorghe Suruceni, care a câștigat titlul de cea mai bună echipă din fotbalul autohton.

De asemenea, gruparea din Suruceni s-a remarcată în cadrul aceluiași eveniment și la individual, unde antrenorul ei, Serghei Cebotari a fost numit cel mai bun tehnician din fotbalul moldovenesc în 2019. Iar Nicolae Cebotari și Alexandr Suvorov s-au impus la categoria, cel mai bun portar, respectiv cel mi-a bun mijlocaș care au evoluat în acest an în toate competițiile naționale de fotbal.

Ce ține de restul premiilor oferite la individual, Veaceslav Posmac, de la Sheriff, a fost numit cel mai bun fundaș, Vitalie Ambros, de la Petrocub, s-a impus clar la categoria, cel mai bun atacant, iar Iuri Kendîș a devenit golgheterul Diviziei Naționale, cu 13 reușite. La rândul lor, internaționalii moldoveni Igor Armaș, de la FC Voluntari, și Vitalie Damașcan, de la Fortuna Sittard, s-au ales cu mențiunile ,,Simpatia Publicului”, respectiv ,,Nicolae Simatoc”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata