Astăzi începe vaccinarea cu a doua doză de Pfizer/Biontech pentru cei care au primit deja prima doză

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit lotul de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer/BioNTech în cantitate de 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II.

Astfel, începând de astăzi, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Vaccinul va fi utilizat în cel mult 120 de ore de la decongelare cu păstrarea la +2° +8° C. După recepționarea vaccinului, durata organizării sesiunilor de vaccinare este de maxim 4 zile. În cazul în care a fost extrasă o doză din flacon, vaccinul se va utiliza în cel mult 6 ore.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. La 4 martie, autoritățile din Moldova au recepționat un alt lot cu 14400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata