Autoizolarea, exclusă parțial pentru moldoveni

Bine de știut. Moldovenii care revin în țară din state cu zona verde, dar care traversează o țară din zona roșie sunt obligați să stea în izolare 14 zile. Despre asta au anunțat astăzi autoritățile în cadrul conferinței de presă organizată de Ministerul Sănătății, privind controlul infecției cu coronavirus.

„Persoana care vine țară clasificată ca zonă verde sau cu transmitere a virusului mai joasă să presupunem că poate la moment este Germania sau Elveția, acestea sunt țări care dacă au cursă avia directă către Republica Moldova, atunci persoana dată nu se plasează în regim de autoizolare. Când ea traversează frontiera pe cale terestră, trecând prin România, automat persoana dată se va include în regimul de autoizolare.”

În context, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Marina Golovaci a precizat că perioada de autoizolare este de 14 zile și nu mai puțin, odată ce efectuarea unui test chiar și în a zecea zi, nu exclude posibilitatea contractării virusului.

„Aș vrea să menționez un aspect important care ține de perioada de izolare a contacților și a persoanelor care revin din țările cu risc sporit de infecție COVID. Vrem să accentuăm că această perioadă rămâne a fi de 14 zile și nu trebuie confundată cu perioada de zece zile pentru pacienții deja diagnosticați cu COVID.”

Amintim că începând de ieri, regimul de autoizolare de 14 zile nu mai este valabil pentru toți moldovenii care revin acasă de peste hotare, și anume din țările care fac parte din zona verde, inclusiv Turcia, Grecia sau Rusia.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata