Autoritățile atenționează: „Nu mai sunt paturi libere. Dacă se eliberează, se întâmplă doar după decesul unui pacient”

În ultima săptămână, Republica Moldova s-a aflat pe locul șase în lume la numărul  de decese provocate de complicațiile COVID-19 raportat la un milion de locuitori. În același clasament, România este lider. Moldova a înregistrat o medie de 54 de morți la un milion de locuitori, situându-se pe locul șase. Aceasta este urmată de Ucraina și Macedonia de nord, cu o rată de  49 de decese.

Situația Covid-19 din capitală, dar și din țară, este foarte gravă. Toate spitalele sunt suprasolicitate, iar secțiile de terapie intensivă, la limită, susțin autoritățile.

(Boris Gîlca, șeful interimar al DGASS)

„Toate spitalele toate au fost mobilizate în circuitul Covid pentru internarea pacienților, suntem la limită cu paturile de staționar. Suntem în dificultate cu paturile la ATI, ele nu ajung, se eliberează de cele mai multe ori cu decesul pacienților, cu toate că, pe parcursul întregii perioade pandemice, numărul paturilor ATI a fost majorat de patru ori. Nu s-a mai întâmplat niciodată și medicii știu că nu este ușor să organizezi secții noi, care sunt foarte costisitoare”.

Săptămâna trecută, autoritățile municipale anunțau că activează ultimul spital municipal, pentru internarea persoanelor infectate.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova s-au înregistrat 35 de decese asociate COVID-19.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 316.529, iar cel al deceselor provocate de virus – 7137.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata