Autoritățile pregătesc noi restricții anti-Covid

Autoritățile de la Chișinău urmează să introducă un nou șir de restricții de prevenire și combatere a pandemiei COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.

Potrivit oficialului, noile restricții vor fi luate și aprobate vineri, la ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

(Svetlana Nicolaescu, secretar de stat)

„ –Pentru a nu permite colapsul sistemului medical, nu excludem posibilitatea aplicării unor noi restricții în anumite zone. –De exemplu? –Reieșind din caracteristica transmiterii COVID, cunoaștem că cel mai mare risc este în situții unde avem aglomerări de persoane. ”

În condițiile date, potrivit secretarului de stat, prim-planul noilor restricții va fi în teritoriile unde, în acest moment, avem cod roșu de alertă epidemiologică, evenimentele în masă sau transportul public.

De asemenea, odată ce, potrivit experților, numărul cazurilor noi de COVID-19 ar putea crește semnificativ în următoarele săptămâni, cea mai bună soluție rămâne a fi vaccinarea în masă a populației, a mai menționat Svetlana Nicolaescu.

Miercuri, pe întreg teritoriul țării, au fost înregistrate 2.052 de cazuri noi de coronavirus și 29 de decese, un nou antirecord înregistrat în această toamnă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata