Autoritățile sprijină agricultorii afectați

Agricultorii din țară afectați de seceta din acest an vor fi sprijiniți de către autorități. Asigurarea vine din partea ministrului Agriculturii, Ion Perju, care miercuri a efectuat o vizită de lucru în raionul Ștefan-Vodă.

Astfel, în cadrul întrevederii purtate cu fermierii a căror roadă de grâu, porumb și floarea-soarelui s-a dovedit a fi cea mai afectată, oficialul a menționat că una dintre soluții sunt subvențiile, plata cărora va începe în perioada următoare și pentru care sunt prevăzute surse financiare în sumă totală de 100 de milioane de lei.

În același context, Ion Perju i-a îndemnat pe agricultori să-şi asigure terenurile, culturile agricole pe viitor, întrucât a fost aprobat de Parlament un nou proiect de lege, scopul căruia este susținerea producătorilor ce au înregistrat pierderi din cauza condițiilor climaterice.

Amintim că proiectul urmează să intre în vigoare din luna septembrie și prevede majorarea nivelului de subvenționare a primelor de asigurare de la 50% la 70% și extinderea domeniului de acțiune al legii prin oferirea posibilității de asigurare subvenționată atât a cantității, cât și a calității recoltei culturilor agricole.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata