Avertizare. Pandemia de COVID-19 nu a trecut

Nu trebuie să ne relaxăm. Pandemia de COVID-19 nu a trecut, iar Moldova ar putea înregistra un nou val de infectări cu noul virus. Avertismentul vine din partea prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, care, în context, a declarat că în țară ar putea fi introduse noi restricții, mai dure, împotriva prevenirii și combaterii pandemiei.

„Nu excludem posibilitatea ca valul de infectări să se extindă în următoarele 10 – 14 zile, luând în considerație perioada de intubare a virusului. Prin urmare, noi monitorizăm cu atenţie cifrele de infectare şi în cazul în care se va atesta o explozie a noilor infectări vom fi nevoiți să revenim la anumite restricţii mai dure.”

Totuși, a mai declarat premierul, ca urmare a vacanței de iarnă, numărul de infectări s-a diminuat, respectiv a scăzut și numărul celor internați, fapt ce a dus la crearea unor noi rezerve de locuri în toate spitalele din țară.

„Putem presupune că, judecând după cifra de ieri de acum două zile sper foarte mult să atingem un platou sub o mie de cazuri pe zi, ceea ce ne permite, datorită și acelei marje de rezistențe de până la o mie de cazuri pe zi ca sistemul nostru de sănătate să reziste. Există rezerve. S-au eliberat mai multe paturi în spitalele atât din Chișinău, cât și din întreaga țară, prin urmare există o rezervă spitalicească care ne va permite să facem față unui eventual nou val de infectări.”

Menționăm că, în cadrul aceleiași ieșiri la presă, Aureliu Ciocoi a făcut referire și la procesul de imunizare a populației, declarând că Moldova este în așteptarea primului lot de vaccinuri anti-COVID, care, cel mai probabil, va ajunge până la sfârșitul acestei luni, iar vaccinarea populației va începe în prima jumătate a lunii februarie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata