Cod Galben de schimbare bruscă a vremii

Iarna autentică vine și în Moldova, cel puțin în urmoarele zile. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în perioada 16 – 19 ianuarie, pe întreg teritoriul țării va fi valabil un Cod Galben de schimbare bruscă a vremii.

Astfel, potrivit sinopticienilor, vremea de afară se va răci brusc, respectiv temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu până la șapte grade față de normă. De asemenea, sâmbătă, pe arii restrânse vor cădea și câțiva fulgi, iar în zonele joase, va persista ceața. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

În condițiile date, oamenii legii recomandă șoferilor să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicațiile polițiștilor de patrulare.

Ce ține de valorile termice, mâine, în raioanele din Nord, maxima va coborî până la -9 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de -8 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de -7 grade.

Mai frig va fi și noaptea, când minimele vor oscila între -13 și -8 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic, duminică și în debutul săpătmânii viitoare, vremea de afară nu va suferi nicio schimbare termică. Doar cerul va redeveni parțial senin și vântul va sufla slab.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata