Avocat reținut de CNA: Ar fi pretins 6000 de euro pentru a influența decizia pe un dosar penal

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii PA într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit suma de 6000 de euro de la un cetățean al Republicii Moldova, în schimbul influențării unei decizii în dosarul în care clientul său era acuzat de tentativă de contrabandă cu droguri, anunță CNA.

Potrivit denunțătorului, avocatul i-ar fi comunicat că ar avea influență asupra ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și altor funcționari publici, pe care ar putea să-i determine să adopte o soluție favorabilă pe marginea faptelor investigate în privința denunțătorului privind cauza penală în care era bănuit de tentativă de contrabandă cu droguri. Cauza penală se afla în gestiunea organului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Pentru acumularea probatoriului necesar, ofițerii CNA au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliile persoanelor vizate în cauza penală, inclusiv percheziții la biroul ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Avocatul a fost reținut pentru 72 ore, iar ofițerul de urmărire penală din cadrul SV și ofițerul de investigații din cadrul INI sunt cercetați în stare de liberate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata