Avocații amenință cu proteste anti-guvernamentale din cauza majorării plăților pe care aceștea trebuie să le facă în bugetul asigurărilor sociale

vocații amenință cu proteste anti-guvernamentale din cauza majorării plăților pe care aceștea trebuie să le facă în bugetul asigurărilor sociale.

Vadim Vieru, avocat:

„Dacă toți avocații din țară intră în grevă, criza gazelor o să pară nu chiar așa de complicată… Creșterea taxelor și impozitelor se va reflecta în factura populației și așa sărace. Anul trecut ați obligat avocații să achite contribuții de asigurări sociale în sumă de 24255 lei/an. Ne-ați promis garanții sociale. Nu am primit garanții sociale. Pentru anul care vine, doriți să ne obligați să achităm 27481 lei/an. O să ne promiteți din nou, garanții sociale. Garanții pe care nu o să ni le dați… Stimate Guvern, nu sărăci oamenii și alunga avocații din profesie.”

Uniunea Avocaților din Republica Moldova cere guvernării să renunțe la intenția de majorare a plăților în bugetul social cerute de la această categorie profesională. Într-un comunicat de presă al Uniunii Avocaților, se subliniază că această modificare în sensul majorării contribuțiilor de asigurări sociale „nu se justifică”. Avocații solicită întrevedere cu membrii Comisiei parlamentare de profil pentru a discuta proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pentru 2022 în partea ce-i vizează pe aceștea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata