Gazprom a acceptat să ofere Moldovei o nouă perioadă pentru plata datoriilor curente

Gazprom a acceptat să ofere Moldovei o nouă perioadă pentru plata datoriilor curente pentru gazul natural și să nu deconecteze țara noastră de la această resursă energetică.

Concernul rus confirmă că a primit o solicitare din partea Guvernului moldovean, care cere un răgaz de câteva zile pentru a debloca tehnic cele 74 milioane dolari de dolare pe care le-ar datora.

(Serghei Kuprianov, purtător de cuvânt al președintelui Gazprom)

„Partea moldovenească recunoaște pe deplin legitimitatea acțiunilor Gazprom și se angajează să efectueze integral plățile curente vineri, 26 noiembrie a acestui an. Prin excepție, Gazprom, dând dovadă de bunăvoință și înțelegere a situației dificile în care se pot afla cetățenii Republicii Moldova, a fost de acord cu această solicitare”.

Guvernul Republicii Moldova a luat toate măsurile necesare pentru ca vineri datoria acumulată pentru luna octombrie-noiembrie să fie achitată, asigură vicepremierul Spânu.

Pe 29 octombrie, după o serie de negocieri, contractul de livrare a gazelor naturale dintre Gazprom și Moldovagaz a fost prelungit pentru cinci ani, în condiții reciproc avantajoase.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata