Avocații lui Stoianoglo afirmă că drepturile clientului lor sunt încălcate

Deși se află sub control judiciar, Alexandr Stoianoglo are în continuare îngrădite drepturile la libertate. Despre acest lucru au comunicat astăzi, într-o ieșire la presă, avocații Procurorului General suspendat al Moldovei, precizând, că acestuia, i-a fost interzis să se prezinte la organele Procuraturii, să comunice cu presa sau să participate la evenimente publice.

(Victor Munteanu, avocat)

„Până în prezent, domnul Alexandr Stoianoglo este privat de anumite drepturi, din punctul nostru, abuziv. Deși instanța de judecată i-a schimbat măsura preventivă de arest la domiciliu în control judiciar, din punctul nostru de vedere, instanța de judecată a indicat niște restricții de-a dreptul absurde care nu se regăsesc în lege. Comisia de la Veneția a confirmat acest lucru și păcat că la noi drepturile omului nu stau în capul mesei, dar se găsesc șiretlicuri cum ele să fie eschivate.”

Totodată, apărătorii lui Stoianoglo susțin că în cazul clientului lor s-a aplicat justiția selectivă. Iar aici au făcut referire la cazul lui Iacob Guja, fost angajat al Procuraturii Generale.

(Vasile Gafton , avocat)

„În cazul dat, prin pornirea dosarului penal în privința lui Stoianoglo, nu știm pe ce articole, la plângerea lui Viorel Morari, considerăm că Republica Moldova a admis o nouă violare a articolului 10 a convenției CEDO.”

Amintim că-n 2008, Iacob Guja, fost membru al PG, a fost demis, deoarece a difuzat o informație de interes public, dar care avea statut secret.

Legat însă de cazul Procurorului General suspendat al Moldovei, avocații acestuia au spus că dreptatea în acest caz se va face cu ajutorul Curții Europene a Drepturilor Omului, unde Alexandr Stoianoglo a depus deja două cereri, una pe faptul că i s-a îngrădit dreptul la circulație și a doua pe însăși modul în care are loc întreaga procedură de urmărire penală.

Alegandr Stoianoglo a fost reţinut în octombrie anul trecut, fiind învinuit de abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declaraţii şi exces de putere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata