BAC, 2021. Orarul complet al desfășurării examenelor

Sesiunea examenelor de bacalaureat, ediția 2021, va debuta pe patru iunie, cu proba la limba și literatura română, pentru alolingvi, potrivit programului elaborat de Ministerul Educației.

Patru zile mai târziu, în febra BAC-ului vor intra și restul absolvenților claselor a XII-a din Moldova, care vor susține examenul la limba de instruire.

Următoarele două probe, la limba străină și la disciplina de profil, adică la matematică, istoria românilor și universală, arte sau sport, vor avea loc pe 11, respectiv 15 iunie.

Ulterior, pe 18 iunie, tinerii din Moldova vor susține examenul la disciplinele școlare la alegere pentru probele care au fost la solicitare, geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor și universală sau informatica.

Sesiunea examenelor de bacalaureat din acest an se va încheia pe 22 iunie, cu proba la limba și literatura bulgară, găgăuză și ucraineană.

Amintim că, conform deciziei Ministerului Educației, 1.097 de elevi au primit deja nota maximă la limba străină pentru performanța de care au dat dovadă anterior.

În acest an, 16.777 de candidați au fost admiși la examenele de bacalaureat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata