VIDEO//Șor, supărat pe Maia Sandu, după ce președintele nu a dat curs „inițiativei sale”

Președintele Maia Sandu a refuzat să includă pe agenda Consiliului Suprem de Securitate subiectul recuperării miliardului furat. Cel puțin asta reiese din răspunsul dat avocaților lui Ilan Șor, ca urmare a deciziei foștilor acționari ai BEM de a procura portofoliul de credite neperformante, care au dus la devalizarea sistemului bancar. În replică, Ilan Șor a menționat că asta confirmă, încă o dată, că autoritățile fac doar PR pe tema miliardului, dar în realitate, blochează orice posibilitate de a recupera banii pierduți.

După mai bine de trei săptămâni, din momentul în care foștii acționari ai Băncii de Economii s-au oferit să achite din cont propriu datoriile acumulate la BEM, din cauza creditelor neperformante, Președinția a venit, în sfârșit, cu un răspuns. Doar că acesta este unul negativ și exclude inclusiv posibilitatea ca această propunere să fie cel puțin discutată la Consiliul Suprem de Securitate.

„Până în prezent, conform agendelor publicate pe site-ul instituției prezidențiale, CSS a examinat o serie de probleme de importanță majoră pentru societate, acordând atenție sporită sectorului financiar-bancar. Totodată, urmare a analizei rapoartelor prezentate de autoritățile statului cu atribuții în domeniu privind gradul de implementare a deciziilor CSS cu privire la frauda bancară, CSS urmează să decidă asupra necesității desfășurării unei alte ședințe privind subiectul menționat”, se spune în scrisoarea adresată avocaților lui Ilan Șor.

În replică, fostul șef al consiliului de administrație al BEM, Ilan Șor, a declarat că, prin acest răspuns, președintele Maia Sandu a reconfirmat că subiectul miliardului reprezintă pentru ea doar o temă electorală și că, în realitate, nu are niciun interes să recupereze banii, chiar dacă țara are foarte mare nevoie de ei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata