Bahamas este blocat într-o situație financiară dificilă, în mare parte din cauza capriciilor schimbărilor climatice, a birocrației și a industriei combustibililor fosili, a declarat prim-ministrul său, care a adăugat că s-a săturat de promisiuni de ajutor și de puține acțiuni.
La fel ca multe alte țări din Sudul global, Bahamas are multe datorii din cauza dezastrelor meteorologice legate de încălzire, despre care liderii săi spun că nu au contribuit prea mult la producerea lor.
În 2019, uraganul Dorian, cea mai puternică furtună înregistrată vreodată în Bahamas, a provocat pagube de 3,4 miliarde de dolari. Prin comparație, veniturile anuale ale țării sunt de numai 2,8-2,9 miliarde de dolari pe an, a declarat Davis. Așadar, doar patru zile au distrus veniturile pe mai mult de un an.
Țara are acum datorii de aproximativ 10 miliarde de dolari.
Finanțarea pentru climă – care se referă la necesarul anual de 2 400 de miliarde de dolari pentru națiunile în curs de dezvoltare care se confruntă cu schimbările climatice și trec la o economie mai ecologică – a fost un subiect-cheie în această săptămână la Organizația Națiunilor Unite și în noiembrie în cadrul negocierilor internaționale privind clima din Azerbaidjan.
Cu toate acestea, atunci când Bahamas încearcă să obțină ajutor financiar din fonduri deja stabilite, țării i se spune că este prea bine situată. Acesta este un lucru de care s-au plâns și alte țări, în special națiunile insulare mici.