Bancherul rus Gherman Gorbunțov este cea de-a patra persoană care a primit a 2 identitate, Pe lângă Damir, Plahotniuc și Vaja, spune șeful ASP

Bancherul rus German Gorbuntsov a devenit a patra persoană care a primit al doilea pașaport. Așa a afirmat șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, la o emisiune de la TV8.

„I s-a făcut un act fals în calitate de agent, iar el a fost făcut agent sub acoperire. Din materialele pe care le-am văzut, inclusiv din ce a fost predat procuraturii, nu știu de ce, era în programul de protecție a martorilor.

Există două proceduri foarte diferite pentru a crea identități duble sau false atunci când vine vorba de un agent sub acoperire și când vine vorba de protecția martorilor. În cazul lui, era agent sub acoperire. Solicitarea nu a venit de la SIS, ci de la Ministerul Afacerilor Interne, în 2019.

Ministerul Afacerilor Interne ar trebui să explice motivația, dar nici în acest caz nu văd nicio mișcare. Dacă în cazul lui Damir, acest lucru este cumva investigat, atunci aici văd o pauză”, a spus Eșanu,.

Se știe că, până acum, Dorin Damir, Vlad Plahotniuc și Vazha Jashi au primit și ei al doilea pașaport.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata