BECS, blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, a depus actele la CEC pentru a fi înregistrați în cursa electorală

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depus astăzi, la Comisia Electorală Centrală, documentele pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, acte unde se regăsește lista candidaților la funcția de deputat în cadrul scrutinului.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că au fost depuse actele pentru 101 candidați, dar nu a precizat câți dintre ei sunt de la Partidul Socialiștilor și câți sunt de la Partidul Comuniștilor. Acesta a spus doar că în capul listei sunt Vladimir Voronin, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Oleg Reidman, fost deputat PCRM, a menționat că a fost o muncă intensă, dar, luând în calcul experiența de participare în alte campanii electorale, au reușit într-o perioadă scurtă să elaboreze „calitativ” listele Blocului electoral.

Astfel, CEC are la dispoziție șapte zile să se pronunțe asupra corectitudinii documentelor depuse.

Tot astăzi, au depus actele la CEC și reprezentanții Blocului electoral „Renato Usatîi”, cei ai Partidului Acasă Construim Europa, dar și ai Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic. De asemenea, la CEC s-a prezentat și fostul deputat român, Cristian Rizea, care și-a anunțat intenția să candideze independent.

După ora 16.00, vor avea loc tragerile la soți pentru a stabili ordinea în buletinul de vot a celor care au depus astăzi actele pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Sursa: Realitatea.md

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata