Ciocoi: „Este nevoie urgentă de o reformă în învățământ. Dacă mai continuăm așa, vom dispărea ca țară”

Calitatea învățământului din Republica Moldova este în degradare continuă și lasă de dorit, începând de la grădiniță, după care continuă în școli, afirmă prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi.

În cadrul unui interviu la Radio Europa Liberă, premierul a menționat că „dacă noi mai continuăm să menținem actualul sistem de învățământ, nu știu dacă mai existăm ca țară în următorii 10-15 ani”.

 „Haideți să vă dau un exemplu: sistemul de învățământ. Dvs. credeți că o reformă cardinală a sistemului de învățământ va da rezultate în doi-trei ani? Nu. Orice reformă, dar noi, realmente, avem nevoie de o reformă substanțială a întregului sistem de învățământ din R.Moldova, începând de la grădiniță și terminând cu instituțiile superioare de învățământ. Și asta nu este o glumă. Dacă noi mai continuăm să menținem actualul sistem de învățământ, nu știu dacă mai existăm ca țară în următorii 10-15 ani”.

Potrivit premierului, atâta timp cât avem profesori de 86 de ani în școlile din R.Moldova, care predau în paralel atât educația fizică, cât și orele de muncă, fizică și chimie, nu există loc de discuții despre calitatea educației.

De asemenea, o amprentă asupra sistemului și-a pus-o exodul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata