Benzina – cu 15 bani, motorina – cu 31 de bani. Prețurile la combustibili afișate pentru mâine

Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova continuă să sperie șoferii. Și asta în condițiile în care, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, costul combustibililor va crește semnificativ și marți.

Astfel, potrivit ANRE, șoferii noștri vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 21.80, cu 15 bani mai mult.

Ce ține de motorina standard, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 18.45 lei per litru, un preț cu tocmai 31 de bani mai mare decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie curent, se depărtează tot mai mult de cel afișat în prima lună de toamnă, și anume – 20.07 lei per litru – pentru benzină, respectiv 16.27 lei per litru – pentru motorina standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata