Spania pregătește un plan care prevede tratarea coronavirusului ca pe orice gripă de sezon

Spania se confruntă cu o transmisibilitate enormă a virusului și are deja un plan pe care îl va aplica peste puțin timp și care prevede tratarea coronavirusului ca pe orice gripă de sezon. Planul a fost deja pregatit din vara lui 2020, iar autoritățile consideră că acum este momentul potrivit să fie pus în aplicare.

Astfel, nu va mai fi comunicat numprul persoanelor infectate, ci doar al celor internate, iar testele vor fi făcute doar în cazul persoanelor cu simptome serioase.

Următorul pas va fi să începem tratarea Covid într-un mod asemănător cu ceea ce se face cu gripa: fără a număra fiecare caz, fără a testa cel mai mic simptom. Covid va fi considerat încă o boală respiratorie, spun autorităile sanitare, citate de El Pais.

Autoritățile sanitare spaniole lucrează de luni de zile la această tranziție care are ca scop abandonarea treptată a strategiei de supraveghere a tuturor cazurilor de Covid și trecerea la una denumită „santinelă”, folosită de ani de zile pentru gripă. Astfel, în loc să se raporteze fiecare caz de Covid care este depistat în țară, ceva nesustenabil pe termen lung, un grup de medici sau centre de sănătate și spitale vor urmări cazurile cu simptome serioase.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata