Benzina și motorina continuă să se scumpească

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică atestă în continuare o creștere a cotațiilor Platts la produsele petroliere. Acest proces are loc în contextul intrării în vigoare a deciziei Arabiei Saudite de a prelungi o reducere a producției de petrol cu ​​un milion de barili pe zi, anunțată în iunie, de până cel puțin în luna august.

Astfel, miercuri, prețul de comercializare al benzinei și motorinei va continua să crească, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai exact, pe 19 iulie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 24,70 de lei, cu 5 bani mai mult.

La rândul său, miercuri, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 20.84 lei per litru, cu 8 bani mai mult.

Astfel, în raport cu septembrie, 2021, prețul maxim de comercializare al carburanților de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, rămâne mai mare cu 3,91 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 4,89 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata