Judecătorul Tudor Berdilă, care este raportor în dosarul Ilan Șor, aflat pe rol la Curtea de Apel, și surprins într-o înregistrare cum primește o pungă neagră de la avocatul deputatului fugar, spune că pe data de 30 aprilie s-a întâlnit întâmplător cu Nicolae Bojenco la o spălătorie auto din Cahul.

Într-o notă, magistratul explică că atunci a discutat cu avocatul lui Șor, iar după zece minute acest a revenit din nou cu punga respectivă.

Peste 10 minute a revenit și iarăși am discutat, timp în care el mi-a oferit un prezent în legătură cu ziua mea de naștere și Sfintele Paște, care a avut loc peste o zi de la întâlnire. Anume în acest moment se începe înregistrarea”, a declarat acesta.

În acea pungă se afla ciocolată și o sticlă de băutură și nu altceva. Am primit punga ca o intenție pozitivă, omenească de la o persoană care, cu aproximativ, 18 ani în urmă a fost subalternul meu. Cele întâmplate nu au nicio tangență cu activitatea mea de judecător, cu atât mai mult nu se referă la dosarul inculpatului Șor Ilan Miron”, spune judecătorul.

O secvență video a apărut pe internet, în care autorul acestei susține că un judecător de la Cahul ar fi primit de la un avocat al lui Șor o pungă pe care scria Klasika Asigurări.

Secvența video ar fi fost extrasă de pe o cameră de supraveghere în data de 30 aprilie.

Anonimul susține că în imagini apare judecătorul de la Curtea de Apel Cahul, Tudor Berdila, care ar primi de la Nicolae Bojenco, avocatul lui Ilan Șor – o pungă neagră.

Tudor Berdilă este magistratul căruia i-a fost repartizat dosarul lui Ilan Șor. El este raportor în completul de judecători de la Curtea de Apel Cahul, care examinează cauza penală, după ce a fost aprobată demisia judecătoarei Nina Veleva, care era raportor în acest dosar.