Ciocoi, despre organizarea alegerilor: „Vom da bani în tranșe, pentru că nu avem suficienți”

Banii necesari organizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi transferați Comisiei Electorale Centrale în mai multe tranșe, a declarat Aureliu Ciocoi, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Astfel, potrivit premierului interimar, Fondul de Rezervă nu dispune la moment de suma totală de 125 de milioane de lei solicitată de CEC, iar din acest motiv Guvernul va aloca doar o primă tranșă pentru lansarea procesului.

(Aureliu Ciocoi, prim-ministrul interimar)

„Cu cea mai mare străduință depășim un pic cifra de 120 de milioane de lei, dar sub nici o formă nu putem atinge cifra de 125 de milioane de lei. În aceste condiții, am covenit cu membrii Comisiei Electorale Centrale că mâine vom transfera o parte din banii solicitați de către CEC, urmând ca în funcție de necesități să le transferăm sume adiționale pe parcursul campaniei electorale.”

Sumele pentru alte cheltuieli, de exemplu pentru salarizarea funcționarilor electorali, vor fi transferate mai târziu, a mai declarat Ciocoi, care, totodată, a ținut să menționeze că suma solicitată de CEC ar fi exagerată.

(Aureliu Ciocoi, prim-ministrul interimar)

„Sunt anumite articole devizul de cheltuieli elaborate de către CEC care ușor pot fi economisite, cum ar: achiziționarea materialelor de protecție anti-COVID. Mă refer aici la măști, viziere, mănuși, material antiseptic, dezinfectante și așa mai departe, care certitudine pot fi puse la dispoziția CEC din rezerva Ministerului Sănătății. Doar la acest capitol deja putem economisi 12 milioane de lei.”

Amintim că ieri, într-un răspuns oferit pentru Radio Chișinău, Executivul de la Chișinău a menționat că situația privind resursele financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate rămâne una incertă, deoarece bugetul pentru anul curent nu prevede resurse financiare pentru acest scrutin, iar Guvernul interimar are împuterniciri limitate în rectificarea bugetului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata